ДОБРО ДОШЛИ!

Добродошли на блог `Мали глумац`, Уметничке радионице СРЖ, на коме ћете наћи велики број драмских текстова за децу наших најеминентнијих стваралаца ове врсте књижевности.
На страницама Блога дате су биографије и библиографије аутора драмских текстова за децу и уколико је то могуће њихове контакт адресе.
На страници Фотографије можете наћи фотографије из одиграних позоришних представа школских драмских секција или дечјих позоришта.
Кроз постове су дати драмски текстови за децу, игрокази, прикази одређених представа и текстова и слично.

PAHULJA U SALU - Мома Драгићевић

ПАХУЉА У ШАЛУ - Мома Драгићевић

ЛИЦА: ПАХУЉА, ЂОРЂЕ, СТЕВАН, ИВАН, ЛИДИЈА, ОЛГА, ДЕДА МРАЗ, СНЕЖНА КРАЉИЦА, СНЕШКО БЕЛИЋ, ЛАМПИОН, СНЕЖНЕ БАЛЕРИНЕ

У парку девојчице и дечаци наизменично играју школице и кликере. Једна девојчица вози бицикл и гласно опомиње остале да завршавају са икром и крену кући, јер је већ сувише касно. Осећа се хладноћа децембарске вечери и ветар дува све снажније, разбацујући дечје ствари по травњаку.
ЛИДИЈА(вртећи се у круг на бициклу) Идемо кући! За данас је доста! Вас двојица покупите све кликере а стакленца вратите Ивану успут.
ЂОРЂЕ: Вратићемо, како да нећемо... твојој симпатији. Пази случајно да не остане без порцуланца и лопте.
СТЕВАН: Доста са свађом! Нема више приче. Ниси ваљда толико љубоморан на тог Ивана дизелаша. видимо се сутра у исто време. Ћао... Ћао (одговарају сви и одлазе)
(Још увек на сцени, сакупљајући ствари, Ђорђе се нагло тргне, као да га је нешто пецнуло по глави. Гледа у вис, окреће се сав изненађен. Полако приноси руку челу на место где је осетио бол)
ЂОРЂЕ: Чекајте! Чекајте! Шта ли ово може бити? Нешто ме је хладно ошамарило по челу, као да је циркуски бич у питању.
Деца се враћају, окрећу се око њега загледајући га чудно.

ИВАН: Уморан си. То ти се само учинило. Иди кући и наспавај се.

1 коментар:

  1. na zalost nema celog teksta da li je moguce da se postavi ceo tekst

    ОдговориИзбриши